Avtomobilsko zavarovanje je pomembno – je neka nuja, brez česar vožnja avtomobila ni dovoljena.

Seveda pa ni avtomobilsko zavarovanje pomembno samo z omenjenega vidika, ampak za vas in vaš avtomobil pomeni veliko več. Seveda, v kolikor je preudarno in ustrezno sklenjeno. Kaj mislimo s tem? V kolikor kupite nov avtomobil ali pa nekaj let starega in je ta v izjemno ohranjenem stanju, je seveda več kot priporočljivo, da ga temu ustrezno tudi zaščitite, torej zavarujete. Zavarujete ga lahko:

  • Pred morebitno škodo v prometni nesreči.
  • Pred divjadjo.
  • Pred točo in nekaterimi drugimi vremenskimi neprilikami.
  • Pred raznimi demonstracijami in s tem povezanim vandalizmom.
  • Pred vlomom ter v primeru tatvine.
  • Zavarujete lahko sebe in ostale osebe v avtomobilu.

Obstaja širok spekter zavarovalnih paketov, kateri pokrivajo različna področja. V kolikor želite avto zavarovan do popolnosti, je to seveda tudi mogoče le, da je v tem primeru tudi cena nekoliko višja. Vsekakor ne velja govoriti v prazno in se na lastne oči prepričati kaj in kako.

Morda bo imela v času vašega zanimanja ravno katera zavarovalnica ugodne popuste in boste prišli skozi dokaj cenovno ugodno – nikoli se ne ve! Skratka avtomobilsko zavarovanje je širok pojem in vi ste tisti, ki lahko sestavite svoj paket, povsem po svojih željah in pričakovanjih.

Marsikdo svojega avtomobila ne zavaruje dovolj dobro, saj misli, da se mu ne more kaj zgoditi, na žalast pa ni vedno tako in v tem primeru moramo plačati iz svojega žepa, kar je lahko zelo drago.

Dandanes je kar nekaj ponudnikov za avtomobilsko zavarovanje – za katerega se odločiti?

Vsaka zavarovalnica, katera med drugim nudi tudi zavarovanje za vaš avtomobil, ima zagotovo nekaj v čemer se razlikuje od svojih konkurentk. Vendar pa se omenjene ugodnosti razlikujejo od poslovalnice do poslovalnice. Nekatere vam nudijo gotovinski popust, spet druge ob sklenjenem zavarovanju podarijo zraven kakšno uporabno stvar in podobno. Danes je na trgu že kar nekaj zavarovalnic, vendar pa so samo nekatere, ki so se resnično uveljavile in imajo določen sloves. Tako je ena vodilnih zagotovo zavarovalnica Triglav, ki že več deset let zadovoljuje svoje stranke. Njena močna konkurentka je zagotovo zavarovalnica Tilia, sledijo jima zavarovalnica Maribor, Merkur, Adriatic in nenazadnje tudi vse bolj cenovno ugodna, kar se tiče avtomobilskega zavarovanja, zavarovalnica Generali. Kot smo že omenili ima vsaka izmed njih nekaj po čemer izstopa in lahko konkurira na tem prenasičenem trgu.

Za katero se bo kdo odločil, je stvar posameznika. Najverjetneje bo vsak izbral tisto, ki najbolj ustreza njegovim standardom in zahtevam. Za vsakega pa se zagotovo kaj najde, saj je ponudba resnično raznolika in bogata, zato naj vam avtomobilsko zavarovanje ne dela preveč nepotrebnih preglavic.

Preko naše strani si lahko naročite izračun in enostavno preverite našo ponudbo in ceno za avtomobilsko zavarovanje, ki bi jo plačali preko naše zavarovalne agencije. Enostavno izpolnite informativni izračun za zavarovanje avta in plačajte letos manj za zavarovanje.

Zavarovalnica Tilia je pred časom predstavila dva nova kasko paketa, ki dopolnjujeta že obstoječi popolni in osnovni kasko. Gre za bolj nišna produkta, ki sta primerna za nekoliko manjše število zavarovancev, kljub temu pa pomembno dopolnjujeta ponudbo kasko zavarovanja pri zavarovalnici in naši zavarovalni agenciji.

Paketa se imenujeta Franšizni kasko in kasko totalka. Več o teh dveh paketih vam bomo napisali v prihodnjih objavah. Primerjavo kritij pa boste lahko našli na strani kasko paketi.

Zraven Popolnega kasko paketa, ki ga priporočamo za sklenitev, lahko sedaj izbirate tudi med drugimi kasko paketi. Osnovno kasko zavarovanje je, kot pove že ime, osnovni paket kritij, kjer je kot glavna nevarnost zajeta škoda v prometni nesreči.

Osnovnemu kasku lahko po želji priključimo dodatne nevarnosti in kritja tako imenovanega delnega kaska. Dodatno lahko dodamo tudi točo in krajo, ki sta pri Popolnem kasku že vključeni, pri Osnovnem pa ju moramo dodati.

Če bi radi izvedeli ceno za osnovni kasko paket, ga izberite v izračunu za kasko zavarovanje ali med opombe vpišite svoje dodatne želje, da vam bomo lahko pripravili izračun in zavarovanje, kot si ga želite.

Vas zanima kakšna je cena registracije avtomobila po razredih.

Na strani registracija avtomobila smo za vas objavili razrede, kjer lahko enostavno ugotovite koliko bo za vas letos strošek registracije, glede na lanske in letošnje podražitve.

Zraven dajatve za uporabo cest je potrebno skupnemu strošku za registracijo vozila prišteti še podaljšanje registracije ali nakup registrskih tablic, če jih še nimamo.

Z novim letom so začele veljati višje zavarovalne vsote za zavarovanje avtomobilske odgovornosti.

Nove minimalne zavarovalne vsote za katere se lahko sklene zavarovanje AO so po novem:

  • 1.000.000€ za škodo na stvareh
  • 5.000.000€ za škodo zaradi smrti, telesnih poškodb in prizadetega zdravja

Nove zavarovalne vsote veljajo tudi za avtomobilska zavarovanja sklenjena pred povišanjem. Za minimalno doplačilo lahko sklenete tudi podvojene zavarovalne vsote.

Če vas za svoje zavarovanje avtomobila zanima tudi kasko zavarovanje, si lahko naročite tudi izračun kasko zavarovanja. Za izračun izpolnite enak obrazec, kot za zavarovanje avtomobila, s tem da bodite nekoliko bolj previdni pri izpolnjevanju podatkov za kasko zavarovanje.

Premijski razred

V tem primeru morate izpolniti tudi premijski razred pri kasko zavarovanju. V primeru, da ste že sedaj imeli kasko zavarovanja, ga lahko razberete iz police. V primeru, da ste zamenjali avto ali bi kasko zavarovanje sklenili prvič, označite prvo zavarovanje ali enak premijski razred, kot ga imate za zavarovanje avtomobila. Pri prvem kasko zavarovanju prejmete pri nas enak premijski razred na kasko, kot ga imate na bveznem avtomobilskem zavarovanju.

Kasko paketi

Pri naslednjem polju ozačite tudi kakšen kasko paket želite. Tisti, ki želite t.i. polni kasko označite Popolni kasko, ki že zajema dodatna kritja za delni kasko in avtomobilsko asistenco. Če želite kakšne druge kombinacije, jih lahko napišete med opombe, mi pa jih bomo upoštevali pri izračunu.

Kasko izračun

Za kasko izračun tako izpolnite izračun za zavarovanje avtomobila, ki ga najdete na slednji povezavi.

Za novejše avtomobile se običajno sklene tudi kasko zavarovanje. Da bi imeli dovolj informacij, smo se odločili, da vam pripravimo tudi posebno stran za kasko zavarovanje, kjer si boste lahko ogledali kakšna kritja ima polni kasko in kakšna ostale oblike kaska.

Opis najdete na strani Kasko zavarovanje

V praksi se je pokazalo, da je za večino najprimernejši Popolni kasko paket, ki zajema vse najpomembnejše stvari, ki so prisotne pri kasko zavarovanju. Glede na to, da je vse skupaj oblikovano paketu, je priključenih še nekaj dodatnih nevarnosti, ki jih druga kasko zavarovanja ne zajemajo. Zaradi paketnega zavarovanja prejmete tudi poseben paketni popust, ki naredi Popolni kasko še toliko bolj zanimiv, saj je cena za toliko kritij res ugodna.

Po želji si lahko izberete tudi Mini in Splošni kasko paket in samostojno dodate nekatere nevarnosti, če jih želite.

Po akciji v decembru, smo popust za avtomobilsko zavarovanje podaljšali do konca januarja.

Za popust obiščite podstran Zavarovanje avtomobila izračun in ob koncu brazca vpišite telefonsko številko. Poklicali vas bomo v kolikor ne bomo imeli vseh informacij, ki jih potrebujemo za izračun ali če ne bomo prepričani, kakšno zavarovanje želite.