Delni kasko – parkirišče

Delni kasko – parkirišče vas ščiti pred škodo, ki jo neznana oseba naredi z avtomobilom na vašem avtomobilu.

Na primer, da vam nekdo pri parkiranju poškoduje avto. Zaradi poškodbe se prestraši in odpelje, ne da bi vam pustil podatke ali vas počakal, da bi se dogovorili glede odgovornosti. V tem primeru bi si morali škodo kriti sami, če pa imate delni kasko – parkirišče, si škodo pokrijete iz tega naslova.

Zraven škode neznane osebe, je krit tudi padec ledenih sveč pri pravilno parkiranih avtomobilih.

Delni kasko – parkirni prostor je možno skleniti zraven avtomobilske odgovornosti ali kot dopolnilo kasko zavarovanju. V primeru manjše škode, bi bilo nesmiselno kriti škodo iz polnega kaska, saj bi pri tem plačali odbitno franšizo in nazadovali pri premijskem razredu. Tako si je priporoščivo zraven polnega kaska skleniti tudi delne kaske.

Na začetku je obstajal samo delni kasko za parkirišče brez odbitne franšize, kar pomeni, da ob prijavi škode, niste rabili plačati ničesar. V zadnjem času se pri zavarovalnicah pojavlja nova ponudba, da si lahko izbere odbitno franšizo v fiksnem znesku. Tako boste v primeru škode na parkirišču plačali npr. 75€ sami, ostalo bo krila zavarovalnica. Zaradi tega boste privarčevali pri premiji za zavarovanje parkirišča.

Kljub temu vam priporočamo, da v kolikor se odločite za delni kasko parkirišče, da se odločite za obliko brez odbitne franšize.