Delni kasko – Stekla, ogledala in svetlobna telesa

Pri zavarovanju stekel z delnim kaskom se zaščitimo pred najpogostejšo škodo, ki jo lahko zavarujemo z delnim kaskom. Nevarnost, da nam poči steklo ali vanj prileti kakšen kamen je na vsakem kilometru in ne glede na to, da je lahko pika (razpoka) na steklu zelo mala, jo moramo hitro sanirati, saj se bo razširila in uničila celotno steklo.

Stekla lahko z delnim kaskom zavarujemo samostojno, zraven avtomobilske odgovornosti ali v sklopu polnega kaska. Smiselnost za zavarovanje zraven polnega kaska je enak, kot pri drugih oblikah delnega kaska, še posebej pa to velja za stekla. V primeru male poškodbe se nam ne bi izplačalo uveljavljati škode iz polnega kaska, saj bi v tem primeru nazadovali v premijskem razredu. Prav tako bi nek del škode plačali sami, v kolikor smo imeli sklenjeno zavarovanje z odbitno franšizo. Zaradi tega je zraven polnega kaska smiselno zavarovati stekla tudi z delnim kaskom. Popolni kasko že zajema vse delne kaske kot dodatna kritja.

Zraven stekel je možno zavarovati tudi ogledala in svetlobna telesa. Prav tako gre za steklene površine, ki se lahko hitro poškodujejo zaradi naleta ali dotika kakšnega predmeta.

Če želite zavarovati stekla, ogledala in svetlobna telesa, z ali brez kaska, jih označite v informativnem izračunu za zavarovanje.