Zavarovanje voznika AO plus

Zavarovanje voznika AO plus, nekateri ga imenujejo tudi AO+ ali AOp, je zavarovanje, ki vozniku avtomobila omogoča izplačilo odškodnine v primeru telesnih poškodb v prometni nesreči.

Izplačilo odškodnine za potnike v vozilu je krito iz avtomobilske odgovornosti, voznik avtomobila pa mora imeti posebej sklenjeno zavarovanje voznika AO+.

Premija za AO plus se obračunava enako kot obvezno avtomobilsko zavarovanje, po sistemu bonus – malus. Pri tem je bonus ali malus enak tistemu na avtomobilski odgovornosti.

Kljub temu, da ima večina ljudi sklenjeno zavarovanje AO+, se vsi ne odločijo za njega. Vsekakor je pri starejšem avtomobilu veliko bolj smiselno skleniti takšno zavarovanje, kot delni kasko, saj vam bo v primeru nesreče veliko bolj koristil.

Prav tako je AO+ pogoj za večje paketne popuste, kar vam pri določenih izračunih prinese nižjo ceno z vključenim zavarovanjem voznika, kot brez tega.

Ko izpolnjujete informativni izračun avtomobilskega zavarovanja enostavno označite ali želite AO+ ali ne. V kolikor ste se odločili da ne  in bo cena z nižja, vam ga bomo avtomatsko dodali in vas o tem obvestili.